Menu
Your Cart
Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο μας κατάστημα, με μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Υλικά θερμομόνωσης για κάθε τύπο κατασκευής
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας για τη θερμομόνωση κάθε δομικού στοιχείου του κτηρίου σας, αλλά και για εφαρμογές τεχνικής μόνωσης σε μηχανολογικές εγκαταστάσεις και μονάδες παραγωγής, όπως εξηλασμένη πολυστερίνη, διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα, ορυκτοβάμβακα, υαλοβάμβακα και κεραμοβάμβακα. Για την τοιχοποιία, το δάπεδο, τα θεμέλια, την στέγη, την κεραμοσκεπή, την ταράτσα, καθώς και την τοιχοποιία ξηράς δόμησης και την ψευδοροφή, αλλά και τη μόνωση μηχανολογικών συστημάτων και μηχανημάτων. Στην Click and Build θα βρείτε υλικά ειδικά σχεδιασμένα για τη βέλτιστη εφαρμογή και συμπεριφορά τους στην εξοικονόμηση ενέργειας του κτηρίου σας, χειμώνα-καλοκαίρι.

Τι είναι τα Υλικά Θερμομόνωσης;
Τα υλικά θερμομόνωσης είναι υλικά που παράγονται είτε από πλαστική πρώτη ύλη σε αφρώδεις πλάκες, είτε από ορυκτές πρώτες ύλες σε ινώδεις πλάκες και ρολά με διάφορες επικαλύψεις για ειδικές εφαρμογές. Η βασική τους λειτουργία είναι να αποτρέπουν την γρήγορη και απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας μεταξύ των δύο επιφανειών στις οποίες τοποθετούνται, διατηρώντας σταθερές και με ομαλή μεταβολή τις συνθήκες του κρύου και της ζέστης στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων. Επιπλέον, η εφαρμογή θερμομόνωσης προστατεύει τα δομικά στοιχεία του κτηρίου (τοίχους, σκελετό μπετού, μεταλλικά στοιχεία, κ.λπ.) από τις έντονες συστολές και διαστολές λόγω της απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας των δομικών υλικών. Έτσι, τα δομικά στοιχεία δεν καταπονούνται και η διάρκεια ζωής του κτηρίου επιμηκύνεται. Βασικά πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης είναι η θερμική άνεση που προσφέρει στους ενοίκους των κτηρίων, αλλά και η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό.

Ποια είναι τα Υλικά Θερμομόνωσης;
Βασικά είδη θερμομονωτικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην οικοδομή για την προστασία του δομικού περιβλήματος του κτηρίου είναι:
•    Η εξηλασμένη πολυστερίνη, σε πλάκες, που τοποθετείται: στην εξωτερική τοιχοποιία, στον σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, στην ταράτσα, στα δάπεδα, στην στέγη και την κεραμοσκεπή, εξωτερικά από τους τοίχους ή και κάτω από την πλάκα των θεμελίων. Υλικό με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες, υψηλή αντοχή σε συμπίεση και κρούση, που δεν απορροφά νερό ή υγρασία—ιδιότητες που τις διατηρεί για πολλά χρόνια. Οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps έχουν μελετημένες μηχανικές αντοχές και επεξεργασία επιφάνειας, ανάλογα με την εφαρμογή.
•    Ο πετροβάμβακας σε πλάκες και ρολά, που τοποθετείται: στην εξωτερική τοιχοποιία, στην ταράτσα, στα δάπεδα, σε τοίχους και οροφές ξηράς δόμησης, σε διάτρητες εσωτερικές επενδύσεις, στην στέγη και την κεραμοσκεπή, σε συστήματα εξαερισμού και μηχανήματα παραγωγής. Υλικό με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες και σε υψηλές θερμοκρασίες, άκαυστο, υδατοαπωθητικό και μη υγροσκοπικό, με υψηλή διαπνοή, καλή αντοχή σε συμπίεση και άριστη ηχοαπορρόφηση. Οι πλάκες και τα ρολά πετροβάμβακα FIBRANgeo παράγονται σε διαφορετικές πυκνότητες και με διαφορετική δομή ίνας, με μελετημένες μηχανικές αντοχές και διάφορες επικαλύψεις για ειδικές εφαρμογές (αλουμινόφυλλο, λευκό και μαύρο υαλοπίλημα, ασφαλτικό γαλάκτωμα, χαρτί kraft).
•    Η λευκή ή γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη σε πλάκες, που τοποθετείται κυρίως στην εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας. Υλικό με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες και καλή αντοχή σε συμπίεση. Οι πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης έχουν μελετημένες μηχανικές αντοχές για την εφαρμογή σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.
•    Τα ινώδη μονωτικά υαλοβάμβακα και ορυκτοβάμβακα σε πλάκες και ρολά, που τοποθετούνται: σε τοίχους και οροφές ξηράς δόμησης, για την μόνωση αγωγών εξαερισμού και κλιματισμού. Υλικά με καλές θερμομονωτικές ιδιότητες σε κανονικές θερμοκρασίες, άκαυστα, με υψηλή διαπνοή και άριστη ηχοαπορρόφηση. Παράγονται σε χαμηλές πυκνότητες, με επικαλύψεις.
•    Ο κεραμοβάμβακας σε πλάκες και ρολά, που τοποθετείται κυρίως σε τεχνικές μονώσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων που λειτουργούν μόνιμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Υλικό με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, άκαυστο.

Γιατί να επιλέξετε τα προϊόντα μας;
Υψηλή ποιότητα: Στην Click and Build συνεργαζόμαστε με τους πλέον αξιόπιστους και αναγνωρισμένους παραγωγούς υλικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό: FIBRAN, KNAUF INSULATION, ODE, UNISOL, LYUANG-UNIFRAX
Εξειδικευμένη υποστήριξη: Η ομάδα μας έχει πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα των θερμομονωτικών υλικών, αλλά και στην εφαρμογή τους σε κατασκευές με επιπλέον λειτουργίες όπως ηχομόνωση, στεγανοποίηση, πυρασφάλεια.
Ανταγωνιστικές τιμές: Προσφέρουμε τα προϊόντα μας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Πλεονεκτήματα της Θερμομόνωσης
•    Τα θερμομονωτικά υλικά συμμετέχουν σε όλα τα δομικά στοιχεία του κτηρίου, εσωτερικά και εξωτερικά, από το υπόγειο μέχρι την στέγη. Πέρα από τη θερμική εξισορρόπηση των χώρων διαβίωσης, προστατεύουν το κτηριακό περίβλημα από τις καταπονήσεις, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά του και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.
•    Μπορούν να συνεισφέρουν στην ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους και τις οχλήσεις μεταξύ δωματίων και διαμερισμάτων.
•    Με την επιλογή του κατάλληλου υλικού, εξασφαλίζουν την πυρασφάλεια από εξωτερική φωτιά ή μεταξύ διαφορετικών χώρων του ίδιου κτηρίου. 

Η επιλογή των κατάλληλων υλικών θερμομόνωσης είναι κρίσιμη για την θερμική προστασία του κτηρίου και την άνετη διαβίωσή σας σε αυτό. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την επιλογή των κατάλληλων υλικών για το έργο σας.