Menu
Your Cart
Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο μας κατάστημα, με μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές

ΞΗΡΑ ΔΟΜΗΣΗ

Υλικά Ξηράς Δόμησης για κάθε τύπο κατασκευής
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας για κάθε κατασκευή ξηράς δόμησης, για το εσωτερικό ή το εξωτερικό του κτηρίου σας, είτε πρόκειται για νέα κατασκευή, είτε για ανακαίνιση. Γυψοσανίδες, υαλοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεταλλικούς σκελετούς και βοηθητικά υλικά για την κατασκευή εσωτερικής διαχωριστικής τοιχοποιίας ή επένδυσης, ψευδοροφής με κρυφό μεταλλικό σκελετό, σε χώρους με κανονική ή αυξημένη υγρασία. Για την κατασκευή εξωτερικής τοιχοποιίας στις όψεις ή επένδυσης του κτηριακού περιβλήματος. Στην Click and Build θα βρείτε υλικά κατάλληλα σχεδιασμένα για κάθε εφαρμογή ξηράς δόμησης, με άριστες μηχανικές αντοχές και λειτουργίες που βελτιώνουν την άνετη διαβίωση στην κατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Τι είναι τα Υλικά Ξηράς Δόμησης;
Ξηρά δόμηση είναι η μέθοδος κατασκευής ελαφρών μη φέροντων στοιχείων στα κτήρια, με ελαχιστοποίηση της χρήσης υγρών κονιαμάτων. Πλεονέκτημα της ξηράς δόμησης είναι το μικρό βάρος των υλικών, η ταχύτητα κατασκευής και η εύκολη ενσωμάτωση θερμομονωτικών υλικών, μηχανολογικών εγκαταστάσεων (ηλεκτρικά/τηλεφωνικά καλώδια, σωληνώσεις ύδρευσης, κ.λπ.). Τα υλικά ξηράς δόμησης περιλαμβάνουν ελαφρές πλάκες από πρώτη ύλη γύψου ή τσιμέντου με ειδικά πρόσμικτα, οπλισμό και επένδυση, καθώς και μεταλλικά στοιχεία για την κατασκευή του φέροντος σκελετού. Απαραίτητα είναι τα ειδικά κονιάματα αρμολόγησης και φινιρίσματος της επιφάνειας της τελειωμένης κατασκευής, και άλλα βοηθητικά υλικά και εξαρτήματα.  

Ποια είναι τα Υλικά Ξηράς Δόμησης;
Βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές ξηράς δόμησης είναι:
•    Οι γυψοσανίδες, για κατασκευές σε εσωτερικούς χώρους, σε διπλή στρώση τουλάχιστον: απλές για χώρους με κανονικά επίπεδα υγρασίας, ανθυγρές για υγρούς χώρους όπως λουτρά, κ.ά. και πυράντοχες για κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις πυραντίστασης. Οι τελειωμένες επιφάνειες αρμολογούνται και στοκάρονται και βάφονται.
•    Οι πλάκες εξωτερικής επένδυσης για τις εξωτερικές όψεις του κτηρίου και για χώρους με αυξημένη υγρασία: περιλαμβάνουν τις υαλοσανίδες (ενισχυμένες πλάκες με επένδυση υαλοπιλήματος, κατάλληλες για επικόλληση πλακιδίων), τις τσιμεντοσανίδες (και για εσωτερική χρήση για αυξημένη αντοχή σε κρούση και βελτιωμένη πρόσφυση για την επικόλληση πλακιδίων). Οι επιφάνειες σοβατίζονται με κονίαμα λεπτής στρώσης ενισχυμένο με αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται στόκος φινιρίσματος και βαφή.
•    Η εταιρεία μας διαθέτει τα εξελιγμένα Συστήματα Ξηράς Δόμησης FIBRANgyps TECNO που αποτελούνται από γυψόπλακες, απλές ή ανθυγρές, αυξημένου πάχους και ειδικών διαστάσεων. Οι τοιχοποιίες FIBRANgyps TECNO έχουν μηχανικές αντοχές αντίστοιχες με της συμβατικής κατασκευής από τουβλοδομή, με όλα τα πλεονεκτήματα ευελιξίας και ταχύτητας της ξηράς δόμησης.
•    Οι ακουστικές πλάκες VOGL CEILINGS με διάτρηση στην επιφάνεια και ακουστικό υαλοπίλημα επικολλημένο στην πίσω όψη. Τοποθετούνται εσωτερικά, σε κρυφό σκελετό στην οροφή για αυξημένη ηχοαπορρόφηση σε χώρους γραφείων, αίθουσες συνάθροισης κοινού, κινηματογράφους, θέατρα, κ.ά.
•    Τα στοιχεία του μεταλλικού σκελετού (ορθοστάτες, στρωτήρες, κανάλια οροφής, περιμετρικά προφίλ, κ.ά.) που παράγονται από υψηλών προδιαγραφών γαλβανισμένο χάλυβα ανθεκτικό στην υγρασία, διαφορετικού πάχους ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε κατασκευής. Είναι διαμορφωμένα από το εργοστάσιο με νευρώσεις ενίσχυσης, οπές για τη διέλευση των καλωδίων/σωληνώσεων και ειδικά εντυπώματα για την στερέωση των πλακών ξηράς δόμησης.
•    Τα υλικά αρμολόγησης και φινιρίσματος ανάλογα με την εφαρμογή και την επιθυμητή τελική επιφάνεια, είτε σε μορφή σκόνης που διαλύεται σε νερό είτε σε μορφή έτοιμου προϊόντος. Αφού το υλικό στεγνώσει και τριφτεί, η επιφάνεια είναι έτοιμη για βάψιμο.
•    Τα θερμομονωτικά-ηχομονωτικά υλικά που ενσωματώνονται στον μεταλλικό σκελετό της κατασκευής τόσο για τη θερμική απομόνωση των χώρων όσο και για την μείωση της μετάδοσης του θορύβου. Χρησιμοποιούνται ινώδη μονωτικά υλικά όπως πετροβάμβακας, ορυκτοβάμβακας ή υαλοβάμβακας σε πλάκες, με πυκνότητα κατάλληλη για τα επίπεδα πυρασφάλειας και ηχομείωσης που απαιτούνται.
•    Τα βοηθητικά υλικά όπως βίδες, βύσματα ανάρτησης, ταινίες αρμολόγησης και ηχομονωτικές, θυρίδες επίσκεψης τοιχοποιίας και οροφής. Για την κατασκευή οροφής απαιτούνται επίσης ειδικά εξαρτήματα (συνδετήρες και αναρτήσεις) που επιτρέπουν τη δημιουργία μικρού ή μεγάλου κενού από το φέρον στοιχείο της οροφής, την αντικραδασμική ανάρτηση για τη μείωση του θορύβου από το δάπεδο του επάνω ορόφου, κ.ά.

Γιατί να επιλέξετε τα προϊόντα μας;
Υψηλή ποιότητα: Στην Click and Build συνεργαζόμαστε με τους πλέον αξιόπιστους και αναγνωρισμένους παραγωγούς υλικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό: TECHNOGIPS, KNAUF, VOGL CEILINGS, FIBRANgyps, ELASTRON, AKIFIX
Εξειδικευμένη υποστήριξη: Η ομάδα μας έχει πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα των υλικών ξηράς δόμησης, αλλά και στην εφαρμογή τους σε κατασκευές με επιπλέον λειτουργίες όπως ηχομείωση-ηχομόνωση, πυρασφάλεια.
Ανταγωνιστικές τιμές: Προσφέρουμε τα προϊόντα μας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Πλεονεκτήματα της Ξηράς Δόμησης
•    εφαρμόζεται σε κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, νοσοκομεία, σχολεία, μονάδες παραγωγής και επαγγελματικούς χώρους κάθε είδους,
•    τοποθετείται γρήγορα και εύκολα από εξειδικευμένα συνεργεία, σε νέες οικοδομές αλλά και σε ανακαινίσεις,
•    όταν αλλάξουν οι ανάγκες των ενοίκων, επιτρέπει την εύκολη μετατροπή της διαρρύθμισης του χώρου με την ελάχιστη δυνατή όχληση,
•    τα συστήματα ξηράς δόμησης είναι έτοιμες λύσεις μελετημένες από τους παραγωγούς, με πιστοποιημένη απόδοση όσον αφορά στην πυραντοχή, την ηχομείωση και την ηχοαπορρόφηση των στοιχείων που πρόκειται να κατασκευαστούν
•    επιτρέπει την κατασκευή στοιχείων ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (ιδιαίτερης γεωμετρίας όπως καμπύλες, κλιμακωτές, κ.ά.), την επένδυση με ποικιλία υλικών (ταπετσαρίες, ειδικές επενδύσεις, κ.ά.) με την εύκολη ενσωμάτωση στοιχείων φωτισμού και μηχανολογικών εγκαταστάσεων εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού,
•    πέρα από τις συμβατικές πλάκες ξηράς δόμησης, διατίθενται και εξελιγμένα προϊόντα με αυξημένες μηχανικές αντοχές, συνεισφορά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, κ.ά.

Η επιλογή των κατάλληλων υλικών ξηράς δόμησης είναι κρίσιμη για την σωστή κατασκευή και λειτουργικότητα των στοιχείων του κτηρίου και την άνετη διαβίωσή σας σε αυτό. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα κατάλληλα υλικά για το έργο σας.